CNA și PA au descins cu PERCHEZIȚII la Primăria Chișinău. Silvia Radu: Le doresc să scoată la iveală toată mizeria care s-a adunat (UPDATE)

cna

UPDATE // În total au fost reținute 7 persoane, anunță CNA. Acestea sunt cercetate penal într-un dosar de corupere, fals în acte şi trafic de influenţă.

Potrivit materialelor anchetei, din 2017 până în prezent, un grup de persoane a închiriat un birou în sediul Primăriei municipiului Chişinău, punând în aplicare o schemă infracţională de legalizare a construcţiilor autorizate şi neautorizate din raza Chişinăului în interesul unor persoane fizice şi juridice. Grupul era format din doi coordonatori, care s-au dovedit a fi capii schemei, şi mai mulţi specialişti în construcţii: experţi tehnici, proiectanţi, ingineri, diriginţi de şantier, care făceau parte din Comisia de recepţie finală a lucrărilor. În conformitate cu atribuţiile prestabilite, capii reţelei identificau persoane, care intenţionau să-şi perfecteze actele de recepţie finală a construcţiilor, le asigurau întregul portofoliu de documente, după care implicau membrii Comisiei pentru semnarea procesului-verbal final. Continuare AICI.

UPDATE // În cadrul perchezițiilor au fost reținute cinci persoane bănuite de trafic de influentă asupra unor angajaţi ai Oficiului Cadastral Chişinău şi ai Direcţiei Arhitectură a Primăriei.

Procurorii Anticorupție și ofițerii CNA au descins pe mai multe adrese din Chișinău, la Primăria Capitalei, dar și la Oficiul cadastral teritorial Chişinău.

Contactată de Moldova24, ofițerul de presă al CNA, ne-a declarat că perchezițiile au loc într-un dosar privind comiterea unor ilegalități în domeniul construcțiilor.

„CNA şi procurorii anticorupţie efectuează percheziţii pe mai multe adrese din Chişinău, inclusiv în incinta Primăriei capitalei şi la Oficiul cadastral teritorial Chişinău. Acţiunile au loc într-un dosar privind ilegalităţile comise de către un grup de persoane în domeniul construcţiilor. Cu amănunte vom reveni pe parcursul zilei”, a declarat Angela Starinschi.

Și primarul general interimar, Silvia Radu, a scris pe Facebook despre „oaspeții” de la Primărie.

”Avem ”oaspeți” în incinta Primăriei Chișinău. Organele abilitate desfășoară percheziții și cercetări în cadrul unui dosar. Le urez succes și le doresc să scoată la iveală toată mizeria care s-a adunat decenii la rând în Primărie. Vinovații trebuie să plătească”, a scris edilul pe Facebook.

Anterior, Silvia Radu a declarat că a sesizat structurile de drept pe marginea mai multor probleme pe care i le-au raportat locuitorii capitalei. Este vorba despre costuri exagerate pentru reparațiile acoperișului de la liceul „Mihai Eminescu”, ilegalități comise în sistemul de alimentație a copiilor și nereguli constate în urma expertizelor față de modul de gestionarea a banilor publici.

You may also like

Comments are closed.

By