-2.2 C
Chișinău
Thursday, January 27, 2022

„Autobuzul pe picioare” – un concept inedit care urmează să fie implementat în cadrul campaniei „Bunici grijulii”, inițiate de IGP

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img
Inspectoratul General de Poliție continuă să aplice bunele practici internaționale în activitatea sa. În acest sens, șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a prezentat un concept inedit – „Autobuzul pe picioare”, care urmează să fie realizat în cadrul campaniei  „Bunici grijulii”, inițiate de către instituție.Conform conceptului, doi bunici grijulii vor însoți grupuri mici de elevi în drum spre școală, având grijă de siguranța lor, mai ales la trecerile pietonale.

„În contextul campaniei inițiate și promovate de Poliția Națională în vederea sporirii siguranței copiilor noștri, vă prezint metoda “Autobusul pe picioare” – unul din pilonii proiectului “Bunicii grijulii” care are drept scop însoțirea în drumul spre școală a copiilor de către bunicii grijulii. Copiii sunt așteptați într-un anumit interval de timp și locație pentru ca ulterior, să fie organizați și să pornească spre școală, însoțiți de doi bunici grijulii, care aleg cea mai sigură cale pentru micii prieteni.

Traseul până la destinație nu este prea lung și poate fi parcurs într-un timp relativ scurt, în care copiii beneficiază totodată și de o plimbare la aer curat și comunică între ei. Prin urmare, atât această metodă, cât și proiectul “Bunicii grijulii” în ansamblu, suportă un șir de beneficii or, copiii sunt protejați de pericole în drum spre școală, comunică între ei și fac mișcare fizică benefică, părinții își pot planifica ziua, economisind astfel timp, iar bunicii noștri grijulii au ocazia să se simtă tineri și să fie utili pentru societate, indiferent de vârsta pe care o au”, a scris șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Poliția a inițiat la începutul acestui an campania „Bunici grijulii” ce are drept scop asigurarea securității copiilor în trafic și la trecerile pietonale. Campania urmărește de asemenea să ofere posibilitatea bunicilor să ducă o viață social activă și să se implice în viața comunității.
Ideea proiectului aparține șefului adjunct al IGP, Cavcaliuc, care s-a inspirat în acest sens din practica europeană. Tot în cadrul campaniei, o delegație de polițiști moldoveni a mers într-un orășel din Italia unde conceptul este implementat cu succes pe parcursul mai multor ani.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img