Atenție la sobele defecte! Două persoane au murit după ce s-au intoxicat cu fum

soba-cu-lemne

Conform informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, două persoane au decedat în ultimele 24 de ore după ce s-au intoxicat cu monoxid.

Primul caz de deces a avut loc ieri în localitatea Sângerei Noi, din raionul Sângerei. O femeie în vârstă de 55 de ani a fost găsită moartă în propria locuință. Primele cercetări arată că persoana s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la o sobă defectă. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite.

Un alt caz în care a avut de suferit un bărbat în vârstă de 41 de ani a avut loc în satul Geamăna, raionul Anenii Noi. Persoana a fost internată pe 21 ianuarie în spitalul raional cu simptome ale intoxicației cu monoxid de carbon, iar ieri acesta a decedat. Primele investigații arată că bărbatul a inhalat fumul toxic după ce a fost utilizată soba defectă din locuință.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează oamenii să respecte regulile antiincendiare și să evite utilizarea sobelor defecte. Mai mult, specialiștii îndeamnă persoanele să aerisească bine locuințele pentru a evita cazurile de intoxicație cu gaze toxice.

You may also like

Comments are closed.

By