23.3 C
Chișinău
Thursday, July 29, 2021

Anunț! Este PERMISĂ din nou ieșirea din țară prin postul vamal Costești

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Serviciul Vamal autorizează din nou ieșirea din țară, prin postul vamal de frontieră ”Costești”, a autocamioanelor fără mărfuri (cu excepția autocisternelor și a remorcilor de tip termos), precum și a mărfurilor și mijloacelor de transport ale titularilor statutului de Agent Economic Autorizat (AEO).

Decizia reluării circulației prin postul vamal ”Costești” a respectivelor categorii de unități de transport a fost determinată de necesitatea dispersării fluxurilor de autovehicule marfare de la frontiera moldo-română.

Amintim că, traversarea frontierei prin acest post vamal a autocamioanelor cu mărfuri destinate exporturilor a fost sistată la data de 10 mai 2010, fiind condiționată, la acea perioadă, de infrastructura deficitară și insuficiența echipamentelor tehnice de control.

Ulterior, repunerea în funcțiune, cu suportul Guvernului SUA, a mai multor echipamente mobile de scanare, dar și diversificarea instrumentelor antifraudă precum analiza riscurilor, informațiile operative sau controlul chinologic, au făcut posibilă reluarea traficului pentru anumite categorii de automarfare.

Inițial, această măsură a fost aplicată, în luna noiembrie a anului trecut, în postul vamal ”Cahul”.

Astfel, în contextul celor expuse, îndemnăm agenții economici și transportatorii de mărfuri să opteze și pentru aceste posturi vamale, astfel încât să fie evitată suprasolicitarea celorlalte.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img