Andrian Candu: Este clar că Republica Moldova a mers pe un drum european cât se poate de concret, iar progresele pe care le-am înregistrat sunt majore

candu

Autoritățile moldovenești vor continua să lucreze la implementarea reformelor asumate, dar și în interesul oamenilor. Este promisiunea făcută de speakerul Parlamentului, Andrian Candu, care a comentat raportul Consiliului pentru Afaceri Externe a UE privind țara noastră. Candu a subliniat că prin concluziile oferite, Consiliul UE a apreciat înalt eforturile făcute de guvernarea de la Chișinău în ultimii doi ani.

„Salut Concluziile Consiliului Uniunii Europene cu privire la țara noastră, ce ne-au fost comunicate astăzi. Consider că partenerii noștri europeni recunosc un efort legislativ substanțial în ultimii 2 ani în Republica Moldova, conturând totodată perspective cheie în relația țării noastre cu UE. Ne-am asumat demersuri dificile, fixându-ne drept scop stabilizarea și modernizarea țării. Privind la concluziile anterioare, este clar că Republica Moldova a mers pe un drum european cât se poate de concret, iar progresele pe care le-am înregistrat sunt majore. Uniunea Europeană a emis recomandări și direcții pentru dezvoltare esențiale, în baza cărora, ca legiuitori, vom continua să livrăm rezultate pozitive pentru oameni”, a scris Andrian Candu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, astăzi, Consiliul pentru Afaceri Externe al UE s-a expus pozitiv privind progresele înregistrate de către autoritățile de la Chișinău. Totodată, oficialii europeni au subliniat importanța crucială a continuării reformelor inițiate în anul 2016. La fel, UE a reiterat faptul că e gata să ajute, inclusiv, financiar Moldova în baza succeselor pe care le va obține.

You may also like

Comments are closed.

By