Vreme rea și în România: drumuri blocate, școli închise și localități fără energie electrică din cauza ninsorii și a viscolului

ro

Mii de consumatori au rămas fără energie electrică, şcoli şi grădiniţe au fost închise, acoperişuri afectate de vânt şi drumuri închise în România din cauza ninsorilor şi vântului care s-au manifestat începând de miercuri seara.

Mai multe autoturisme au rămas blocate în zăpadă. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit și la salvarea persoanelor blocate în autoturisme.

Peste 12.000 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne din România acţionează în această seară pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă ce apar din cauza fenomenelor meteo.

Traficul fluvial rămâne închis în porturile Midia, Constanţa Sud, Constanţa Nord, Agigea, Mangalia şi Bara Sulina.

În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, IGSU precizează că sunt afectate 350 de localităţi din 18 judeţe, iar pentru remedierea situaţiei acţionează 272 de echipe de intervenţie.

roo

Autoritățile române au decis ca, vineri, cursurile să fie suspendate în 30 de unităţi şcolare din Galaţi, Iaşi, Prahova şi Tulcea.

Vremea rea a făcut și două victime în România. Un bărbat a fost găsit mort în zăpadă la Păulești, în județul Vrancea, iar un alt bărbat a murit din cauca că ambulanța nu a putut ajunge la el la timp.

Mai multe persoane au suferit fracturi după ce au alunecat pe ghețuș.

You may also like

Comments are closed.

By