Un însoțitor de vagon de pe ruta Moscova-Chișinău, implicat în transport ilegal de mărfuri. Le-a ascuns în pod (FOTO)

Screenshot_8

Trei cetățeni moldoveni au fost depistați de polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD cu bunuri transportate ilegal. Reținerile au avut loc pe parcursul zilei de duminică.

În primul caz, însoțitorul de vagon al trenului nr. 342, cu ruta Moscova – Chișinău, locuitor al orașului Ocnița, ar fi implicat în transportul ilegal de produse semifabricate. Polițiști de frontieră din Otaci împreună cu angajații Serviciului Vamal au găsit în podul vagonului mai multe cutii cu arahide, semințe și butelii cu ulei. Pentru întregul lot de bunuri însoțitorul de vagon nu a putut prezenta careva documente de proveniență și deținere. Cazul este cercetat în continuare de organul vamal, pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

Screenshot_13

Screenshot_1

Screenshot_3

Alte 26 de cutii cu bunuri au fost reținute de polițiștii de frontieră, la ieșirea din orașul Otaci, într-un Mercedes Sprinter. Oamenii legii au depistat în vehicul cutii cu ceai în asortiment pentru care conducătorul auto, de 58 de ani, nu deținea niciun act de proveniență.

Screenshot_10

Screenshot_9

La câteva ore diferență, polițiștii de frontieră din Secția investigații speciale și echipe mobile ale Direcției regionale NORD au depistat în trafic un alt cetățean moldovean care transporta circa 500 kg de zahăr, fără autorizațiile necesare. Șoferul a fost oprit, la fel, la ieșirea din Otaci. Șoferul, originar din satul Lipnic, r-nul Ocnița, nu a avut documentele de însoțire pentru sacii cu zahăr și nici acte prin care să motiveze procurarea acestora.

Screenshot_11

Screenshot_12

În prezent, angajații Poliției de Frontieră cercetează bunurile, în vederea valorificării acestora, pentru a decide aspectele legale de examinare a cazurilor.

You may also like

Comments are closed.

By