Traian Băsescu rămâne fără cetățenia R. Moldova. Decizia poate fi contestată. „Rămâne să mă sfătuiesc cu avocatul”

basescu

Judecătoria Chișinău, sediul Botanica, a respins ca nefondată cererea fostului președinte al României, Traian Băsescu, împotriva președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, care i-a retras cetățenia moldovenească, notează radiochisinau.md.

Este o hotărâre a instanței și trebuie respectată, a declarat fostul președinte al României, Traian Băsescu, care a fost prezent la ședința de judecată. Avocatul său, Andrei Bivol, a declarat, însă, că decizia instanței ar fi ilegală și va decide împreună cu clientul său dacă o va contesta în instanța superioară.

Reprezentantul legal al președinției de la Chișinău, Maxim Lebedinschi, a reiterat faptul că decizia de a-i retrage cetățenia lui Traian Băsescu nu ar fi una politică și ar fi argumentată prin faptul că fostul președinte român ar fi ascuns date referitoare la punerea sa sub urmărire penală.

Igor Dodon i-a retras cetățenia moldovenească lui Traian Băsescu la începutul anului trecut, acesta fiind unul din primele sale decrete. Potrivit lui Igor Dodon, fostul președinte, Nicolae Timofti, ar fi încălcat legea când a semnat decretul de acordare a cetățeniei soților Băsescu.

Între timp, Traian Băsescu a fost ales în funcția de președinte de onoare al Partidului Unității Naționale, iar unele surse afirmă că ar putea participa la alegerile parlamentare din acest an dacă își va redobândi cetățenia.

You may also like

Comments are closed.

By