Serghei Pcela: Oraşul Bălți este condus ilegal de o gașcă de oameni care paralizează activitatea întreprinderilor municipale

serghei-pcela

Activitățile ilegale ale administrației municipiului Bălți ies tot mai mult la suprafață. Cele mai recente dezvăluiri despre neregulile Primăriei condusă prin skype de la Moscova de către fugarul penal Renato Usatîi sunt făcute de către fostul administrator al întreprinderii municipale de salubrizare, Serghei Pcela. Potrivit realitatea.md, care îl citează pe Pcela, aleșii municipali din partea formațiunii ”Partidul Nostru” pun mai presus propriile ambiții decât interesul cetățenilor, iar ”orașul este condus ilegal de o gașcă de oameni”. 

Astfel, potrivit unei investigații a portalului, problema colectării și evacuării deșeurilor a pornit după ce autorităţile locale au reziliat contractul cu întreprinderea care se ocupa de evacuarea deşeurilor menajere, iar în momentul când a fost suspendat acest serviciu, oraşul nu era pregătit să facă faţă lucrurilor. Potrivit lui Serghei Pcela, licitația de procurare a autospecialelor pentru evacuarea deşeurilor a fost amânată.

”Inițial, urmau să fie cumpărate în total 10 autospeciale, însă după o perioadă de timp au fost procurate doar cinci, care au fost repartizate celorlalte întreprinderi și astfel a început haosul. Am ajuns într-o situație incertă (…) A venit o gașcă de oameni la Primărie și, fără actele necesare, a început să administreze orașul. Ei se duc la șefii de întreprinderi și-i îndeamnă să le execute ordinele, să semneze diverse acte, ca ulterior să facă abuz de serviciu în propriile interese, mai exact prin atragerea propriilor ”surse”. Toate aceste acțiuni au paralizat activitatea întreprinderilor, iar cei care au de suferit sunt locuitorii municipiului Bălți. Acești consilieri se ocupă doar de politică, în interesul liderului lor (n.r. Renato Usatîi)”, spune Pcela.

La sfârșitul lunii decembrie, Serghei Pcela şi-a dat demisia şi l-a acuzat pe Usatîi că problema deşeurilor a apărut din cauza luptei sale politice. De asemenea, recent, un alt fruntaș al „Partidului Nostru”, Felix Grincu a anunțat că părăsește formațiunea condusă de Renato Usatîii. Acesta a declarat că în conducerea partidului domnește haosul și că aceasta a trădat restul membrilor formațiunii. Iar în primele zile ale acestui an, edilul interimar al Bălțiului, Igor Şeremet, şi-a depus cererea de demisie. El şi-a motivat decizia prin faptul că primarul fugar, Renato Usatîi, ar face presiuni asupra sa, întrucât nu ar avea încredere în capacitățile lui Şeremet de administrare.

Sursa: democracy.md

You may also like

Comments are closed.

By