Salariile angajaților din sectorul bugetar au fost MAJORATE de la 1 ianuarie

lei-md.jpg

Începând cu 1 ianuarie 2018, salariile de funcție a angajaților din sectorul bugetar au fost majorate cu 10 %, adică cu 100-200 de lei.

De majorare beneficiază peste 120 mii de angajați din instituțiile de învățământ, cultură și artă, medico-sanitare și asistență socială, cultură fizică și sport, sfera științei și inovării. De asemenea, s-au mărit și salariile militarilor, polițiștilor și ale altor angajați din organele apărării naționale, securității statului și ordinii publice.

Amintim că o decizie în acest sens a fost aprobată încă în toamnă de către Guvern și Parlament. Pentru angajații instituțiilor de învățământ, inclusiv a școlilor sportive, creșterea salarială s-a decis a fi aplicată retroactiv, începând cu luna septembrie, iar pentru salariații din alte domenii de activitate – din 1 ianuarie 2018. Costul total al majorărilor constituie circa 337 milioane de lei pentru un an.

Măsura este prevăzută în Programul de activitate al Guvernului 2016 – 2018 și are ca obiectiv sporirea protecției sociale a salariaților cu remunerare mică din sectorul bugetar.1

You may also like

Comments are closed.

By