Raportul Comisiei Europene: R. Moldova continuă să îndeplinească criteriile care au stat la baza liberalizării regimului de vize cu UE

rm ue drapel

Țara noastră a îndeplinit și continuă să îndeplinească angajamentele stipulate în acordul privind liberalizarea regimului de vize. Aceasta se arată în raportul Comisiei Europene care a fost publicat la sfârșitul lunii decembrie a anului 2017.

Potrivit documentului emis de către Comisia Europeană, „Republica Moldova continuă să îndeplinească criteriile care au stat la baza liberalizării regimului de vize cu UE şi include un set de recomandări pentru consolidarea politicilor țării noastre, în special în domeniul prevenirii și combaterii corupției și spălării banilor”.

În același timp, țara noastră și-a exprimat în mod repetat deschiderea de a coopera cu UE în ceea ce privește aplicarea recomandărilor primite de la Comisia Europeană, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Regimul de vize cu Uniunea Europeană a fost abolit în anul 2014. În 4 ani de la semnarea documentului numărul moldovenilor care au călătorit în spațiul Schengen a crescut de la 240 mii până la 1,32 milioane de cetățeni. Accesul liber în spațiul european rămâne în continuare liber pentru deținătorii de pașapoarte biometrice.

sursa: evenimentul.md

You may also like

Comments are closed.

By