Plahotniuc ocupă locul cinci în lista politicienilor de încredere, înaintea lui Năstase și Usatîi

sondaj34567890

Președintele Igor Dodon, liderul PAS, Maia Sandu și prim-ministrul Pavel Filip sunt persoanele publice în care moldovenii au cea mai mare încredere. În același timp, a crescut considerabil ratingul președintelui PDM, Vlad Plahotniuc. Acesta este acum pe poziția a cincea. În premieră, în listă se regăsește și fostul șef al statului român Traian Băsescu.

Potrivit sondajului Vox populi, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, 51,5% dintre persoanele intervievate își pun speranțele în Igor Dodon. Maia Sandu a fost nominalizată de 29,3% dintre cei chestionați, iar în Pavel Filip au încredere 22,1% dintre participanții la sondaj.

Pe locul patru în clasamentul persoanelor publice în care moldovenii au încredere este liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, cu un rating de 19,2%. Acesta este urmat de președintele PDM, Vlad Plahotniuc, în care au încredere 17,7 la sută dintre participanții la sondaj.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, este pe poziția a șaptea, cu un rating de 15,1%, iar șeful formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi – pe locul nouă cu un scor de 12,3%. Puțin peste 10 la sută dintre cei intervievați au declarat că au încredere în președintele de onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu, iar liderul PL, Mihai Ghimpu, a fost nominalizat de 8,3%.

Sondajul a fost realizat în perioada 2-18 ianuarie pe un eșantion de 1783 de persoane, cu o marjă de eroare de +/-2,4%.

You may also like

Comments are closed.

By