Procurorii PCCOCS în comun cu ofițerii Serviciului Spălare a Banilor a Centrului Național Anticorupție efectuează 35 de percheziții în mun. Chișinău și or. Edineț pe o cauză penală privind comiterea infracțiunilor de spălare a banilor şi evaziunii fiscale, care se află în gestiunea PCCOCS, informează Deschide.md.

Potrivit sursei, ar fi vorba despre un grup criminal constituit, prin intermediul a trei companii autohtone, precum şi a şapte persoane fizice interpuse. Cei vizati au creat o schemă de spălare de bani proveniţi din evaziune fiscală prin care au prejudiciat bugetul de stat cu suma de peste 10 mln. lei.

Grupul criminal „ajuta” cu acte fictive diferite persoane fizice și juridice care vroiau să vindă produse agricole (în special mere) fără a achita impozite. Ulterior, membrii grupului scoteau de pe carduri speciale sumele pe care le încasau din fraudă. În ceea ce privesc metodele de spălare a banilor, persoanele bănuite ar fi recurs la un moment dat și la schimbarea valutei in bitcoin.