Kremlinul insistă pe șantajul cu dosare // O judecătorie din Moscova menține decizia de căutare internațională pe numele lui Plahotniuc

moscova

Rusia continuă presiunea prin dosare politice asupra liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Judecătoria de circumscripție din Moscova a menținut în vigoare decizia instanței inferioare, prin care președintele partidului de guvernare din Moldova este anunțat în căutare, fiind învinuit într-un dosar pentru ură rasială, politică, ideologică şi etnică.

Este de menționat că decizia a fost pronunțată în aceeași zi în care la Chișinău, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a promulgat, în calitate de președinte interimar, legea care interzice propaganda rusească.

Judecătoria a menținut și decizia de a-l anunța pe Vlad Plahotniuc în căutare internațională. Asta chiar dacă demersul rușilor a fost respins de Interpol, ca fiind motivat politic. De asemenea, Secretariatul General al Interpol a cerut tuturor statelor membre să nu dea curs solicitărilor venite din partea Federației Ruse în ceea ce îl privește pe Vlad Plahotniuc și să elimine eventualele înregistrări aflate în bazele de date naționale pe acest nume.

Amintim că Judecătoria raională Basmanîi a declarat pentru presa din Rusia că Vlad Plahotniuc este cercetat penal pentru ură rasială, politică, ideologică şi etnică. În replică, Partidul Democrat a catalogat acțiunile Rusiei drept o provocare, hărțuire și persecuție politică la care sunt supuși reprezentanții partidului, oficiali ai Guvernului și Parlamentului.

You may also like

Comments are closed.

By