Intoxicați cu spray lacrimogen // O profesoară și 14 elevi din Rezina au ajuns la spital (UPDATE)

intoxicatie liceu Costesti.jpg46

UPDATE // Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a fost sesizat în legătură cu internarea unui grup de 14 copii (vârsta cuprinsă între 11-15 ani) și a unui matur din satul Pereni, raionul Rezina, în Spitalul raional Rezina, în stare grav medie cu simptome de dispnee și tuse. Doi copii au fost internați în secția reanimare, 12 copii în secția de pediatrie și 1 matur în secția terapie.

Imediat au fost informați specialiștii de la Centrul Național de Sănătate Publică, iar pentru coordonarea conduitei tratamentului, au fost consultați specialiștii de la TOXAPEL, AVIASAN și Institutul Mamei și Copilului.

Copiilor le-a fost acordată toată asistență medicală necesară și în prezent starea lor este în afara oricărui pericol.

Din ultimele informații, se presupune că intoxicaţia a survenit în urma dispersării de vapori de gaz dintr-un balon de gaz „Жгучий перчик”, de către un copil în sala de clasă din cadrul instituției din învățământ din satul Pereni, raionul Rezina.

(știrea inițială)
14 elevi şi o profesoară au ajuns la spital cu vomă și amețeli după ce au inhalat spray lacrimogen. Incidentul a avut loc la şcoala din satul Pereni, raionul Rezina. Gazul toxic a fost împroșcat de un copil din clasa a noua, în timpul pauzei dintre ore, scrie publika.md.

Băiatul, care a adus spray-ul la școală, le-a spus polițiștilor ca l-a luat de la tatăl său și că nu știa că e periculos, notează protv.md.

Victimele au între 12 şi 17 ani şi au fost internate la Spitalul Raional. Starea lor este satisfăcătoare şi rămân sub supravegherea medicilor.

foto arhivă

You may also like

Comments are closed.

By