INCENDIU într-un spital din Coreea de Sud: cel puțin 41 de morți (FOTO/VIDEO)

Smoke rises from a burning hospital in Miryang, South Korea

Cel puţin 41 de persoane au decedat, iar alte aproximativ 80 au fost rănite în urma unui incendiu produs, vineri, la un spital din oraşul sud-coreean Miryang, potrivit ultimului bilanţ anunţat de autorităţi, care au avertizat că numărul victimelor ar putea să crească, relatează agenţia Yonhap.

Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit în jurul orei locale 07:30, în camera de gardă din clădirea principală a Spitalului Sejong, aflat la aproximativ 280 de kilometri sud-est de capitala Seul.

Incendiul, care nu s-a extins la alte etaje, a fost stins abia după aproximativ trei ore, au precizat autorităţile. Aproximativ 100 de pacienţi se aflau în spital în acel moment, citează Mediafax.

south-korea-hospital-fire

Toate cele 41 de victime par să fi decedat în urma inhalării de gaze toxice, potrivit pompierilor. Nouă persoane sunt grav rănite, în timp ce alte 70 au suferit doar răni uşoare.

Alte 111 persoane, pacienţi şi personal medical, care se aflau în ambulatoriul spitalului, au fost evacuate fără a suferi răni.

Cauza incendiului nu a fost deocamdată stabilită.

9365182-3x2-700x467

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-In a convocat o şedinţă de urgenţă, cu toate autorităţile competente, pentru a discuta despre această situaţie.

You may also like

Comments are closed.

By