Fotografii care prestau servicii la externare, „alungați” din maternități. Părinții își vor organiza individual evenimentul

78c824d66d4880a074d1922849757642

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale s-a autosesizat pe marginea prestării serviciilor foto și video de către agenți economici privați, în cadrul IMSP Institutul Mamei și Copilului și Spitalul Clinic Municipal Nr.1.

Reacția Ministerului vine după ce mai multe mămici s-au plâns pe rețelele de socializare că sunt impuse să achite aceste servicii la externare.

În acest sens, Ministerul a solicitat instituțiilor vizate informații cu privire la modalitatea de externare a femeilor din maternitate. Astfel, s-a constatat că există acest gen de servicii în cadrul instituțiilor menționate, doar că acestea au fost instituite la cererea părinților, motivând că nașterea unui copil este un eveniment important pentru mamă, cuplu, familie, rude etc.

Ministerul a cerut tuturor conducătorilor centrelor perinatale să amenajeze un spațiu special care va fi oferit gratuit părinților pentru organizarea individuală a evenimentului de externare.

În context, Institutul Mamei și Copilului s-a conformat solicitării și nu a prelungit contractul cu Agentul economic care presta servicii de externare solemnă, iar în cazul Spitalului Clinic Municipal Nr.1, Ministerul a adresat o scrisoare Consiliului Municipal, care este în calitate de fondator, să ia în calcul aceleași recomandări, se menționează într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

You may also like

Comments are closed.

By