Fostul premier Ion Ciubuc a fost petrecut, astăzi, pe ultimul drum (FOTO)

Screenshot_13

Ex-premierul RM Ion Ciubuc a fost petrecut astăzi pe ultimul drum. Ceremonia funerară a avut loc la Palatul Republicii unde s-au adunat rude, prieteni, foști colegi, demnitari de stat.

Cortegiul funerar s-a deplasat mai apoi spre Cimitirul Central Armenesc unde a fost înmormântat fostul premier Ciubuc.

Screenshot_23

Screenshot_18

Screenshot_21

Screenshot_17

Screenshot_20

Screenshot_16

Screenshot_19

Screenshot_10

Screenshot_15

Screenshot_11

Screenshot_12

ciubuc

Ion Ciubuc, economist și om politic, prim-ministru al Republicii Moldova în perioada 1997-1999 s-a stins din viață la 29 ianuarie curent, la vârsta de 74 de ani.

Născut la data de 29 mai 1943, în satul Hădărăuți, raionul Ocnița, Ion Ciubuc a absolvit cursurile Institutului Agricol din Odessa, la specialitatea economie agrară. Ulterior, a obținut titlul științific de doctor în economie.

Pe parcursul vieții, Ion Ciubuc a activat în funcțiile de prim-viceprim-ministru și reprezentant permanent al Guvernului de la Chișinău pe lângă Cabinetul de miniștri al URSS, prim-viceministru al afacerilor externe al Republicii Moldova, prim-viceministru al economiei și primul președinte al Curții de Conturi.

Pentru contribuția substanțială la perfecționarea controlului economico-financiar și înalt profesionalism, Ion Ciubuc a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii”.

foto: parlament.md

You may also like

Comments are closed.

By