Ex-ministrul Securităţii Naţionale, Teodor Botnaru, petrecut pe ultimul drum de ofițerii SIS

img_5780

Ofiţerii de informaţii şi securitate şi-au luat rămas bun de la Teodor Botnaru, ex-ministru al Securităţii Naţionale, general de divizie.

După slujba de pomenire, care a avut loc la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”, cortegiul funerar a ajuns la sediul Serviciului de Informaţii şi Securitate, instituţie în care şi-a început activitatea încă în anul 1963 şi, ulterior, a avut onoarea să o conducă. La ceremonie au fost prezenți: conducerea Serviciului, ofiţeri activi, rezervişti, veterani ai organelor securităţii statului, foşti directori ai SIS, prieteni şi toţi cei care l-au preţuit pe Teodor Botnaru.

Trupul neînsuflețit al generalului de divizie a fost condus la cimitirul central din strada Armenească din Chișinău, unde a fost înmormântat cu onoruri militare.

Generalul de divizie Teodor Botnaru este înscris în Cartea de Onoare a Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova. Pentru rezultatele meritorii și profesionalism înalt manifestate în activitate i-au fost oferite medaliile ,,Pentru Merit” și ,,În slujba Patriei” de gradul III, II și I. Este cavaler al ordinului ,,Credință Patriei”, clasa I și deținător al titlului onorific ,,Colaborator emerit al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova”. În perioada 1990-1991 a deținut funcția de președinte al Comitetului Securității de Stat al RSSM, iar pe parcursul anilor 1997-1998 a fost ministru al Securității Naționale a Republicii Moldova.

2_3

You may also like

Comments are closed.

By