Directorul sportiv al echipei de hochei pe gheaţă a Statelor Unite a murit, cu trei săptămâni înainte de JO de iarnă

ct-us-hockey-jim-johannson-dies-20180121

Directorul sportiv al echipei de hochei pe gheaţă a Statelor Unite, Jim Johannson, a încetat din viaţă duminică, în somn, la vârsta de 53 de ani, cu trei săptămâni înaintea startului Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018 de la PyeongChang.

“Suntem şocaţi şi profund întristraţi. Impactul său asupra sportului nostru şi, chiar mai important, asupra oamenilor şi jucătorilor, este imposibil de măsurat”, a declarat Pat Kelleher, directorul general al Federaţiei americane de hochei pe gheaţă.

Jim Johannson, fost internaţional american, a participat la Jocurile Olimpice din 1988 şi 1992. El era responsabilul tuturor echipelor naţionale americane începând din 1997. Sub conducerea sa, acestea au obţinut 64 de medalii, între care 34 de aur.

Ultima misiune a lui Jim Johannson a reprezentat-o formarea unei echipei cu care SUA să participe la turneul olimpic masculin al JO 2018 (9-25 februarie), în condiţiile în care Liga profesionistă nord-americane (NHL) a anunţat că nu va pune la dispoziţie vedetele sale, din motive financiare.

sursa: romaniatv.net

You may also like

Comments are closed.

By