De astăzi, Guvernul Filip – în altă componență. Noii miniștri au depus jurământul și trec la muncă

77c4481a-5fa5-41db-8edc-3f9d4820dc01

Începând de astăzi, Guvernul Filip va activa într-o nouă componență. Cinci miniștri noi și doi viceprim-miniștri au depus jurământul de învestire, la Reședința de Stat. Decretele au fost semnate de șeful Legislativului, Andrian Candu, care exercită temporar interimatul funcției de președinte al țării, după ce Curtea Constituțională la suspendat pe Igor Dodon din funcție.

Astfel, Iurie Leancă a fost numit în funcția de viceprim-ministru, Cristina Lesnic –  viceprim-ministru, Chiril Gaburici – în calitate de ministru al Economiei și Infrastructurii, Alexandru Tănase - ministru al Justiției, Tudor Ulianovschi – ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Svetlana Cebotari – ministru al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale și Liviu Volconovici – în funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

„Începem un nou an cu o nouă formulă guvernamentală. Acest pas se încadrează perfect în acel lanț al reformei administrației publice centrale. Anul 2018 nu va fi un an simplu, este un an electoral, dar îmi exprim încrederea că veți munci eficient. Sunt sigur că în aceeași manieră ne vom ține departe de polemicile și disputele politice, cum am făcut-o si până acum pe parcursul a doi ani, de aceeași manieră să fim mai aproape de oameni. Am toată certitudinea că acest lucru se va întâmpla, chiar dacă nu aveți mult timp pentru a vă acomoda în ministerele pe care le conduceți”, a declarat premierul Pavel Filip.

„Vă doresc să aveți un mandat de succes. Fie ca la acest început de an să scrieți o nouă pagină în istoria RM, o pagină de succes, de realizări și să aduceți țara la alt nivel de dezvoltare. Guvernul Filip a reusit să înceapă unele reforme dificile, să aducă o stabilitate financiară, o creștere economică, printr-o nouă componență lucrurile începute vor fi duse până la capăt, iar altele să fie începute. (…) Tot ce trebuie să faceți e să depășiți așteptările cetățenilor. Trei repere sunt importante: ca instituțiile să fie funcționale, demnitarii să aibă simțul datoriei și respectului, iar funcționarii să se manifeste prin atitudine și devotament”, a spus președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Amintim că Igor Dodon a fost suspendat temporar din funcție după ce a refuzat repetat să numească noii membri ai Guvernului, propuși de PD.

foto, video: privesc.eu

You may also like

Comments are closed.

By