Conflict la Porțile Orașului // Doi fumători au fost ÎMPUȘCAȚI la balconul unui bloc. Unul a murit, altul – în stare gravă

maxresdefault

Un tânăr de 26 de ani a murit, iar altul a ajuns la spital în stare gravă cu două plăgi din armă de foc, după ce alte două persoane ar fi deschis focul asupra lor în timp ce aceștia fumau la balcon și i-ar fi scuipat pe pistolari, care se aflau la balconul de jos. Tragedia a avut loc în seara zilei de ieri, 7 ianuarie, în jurul orei 21:00, într-un bloc de locuit de pe bd. Dacia din sectorul Botanica al Capitalei.

Potrivit unor surse ale portalului Today.MD, apropiate anchetei, care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, tragedia ar fi avut loc, după ce trei tineri care se aflau la o zi de naștere, în vârstă de 26 și 32 de ani, ar fi fumat la balconul comun al blocului de locuit, când de ei s-a apropiat un bărbat necunoscut care a început a-i acuza că ultimii l-ar fi scuipat.

Conflictul iscat dintre ei a fost aplanat și s-au despărțit fără incidente. Ulterior, doi dintre cei tineri, ambii cu vârste de 26 de ani, la scurt timp au ieșit din nou la fumat, iar aici erau așteptați de două persoane, ambele înarmate cu pistoale.

Pistolarii au tras mai multe focuri de armă susținând că cei doi i-ar fi scuipat. Unul dintre tineri a fost rănit grav, iar al doilea a fost găsit fără suflare lângă ascensor la etajul 23 al aceluiași bloc de locuit. Tânărul rănit a fost transportat la spital în stare gravă.

La fața locului a intervenit ambulanța, dar și Grupa Operativă de la IP Botanica, iar în urma efectuării cercetării la fața locului, au fost depistate 3 gloanțe și 5 tuburi cu mărimea 7,65 mm, 2 gloanțe și 3 tuburi cu mărimea 9 mm.

Totodată, fiind cercetat adiacentul din spatele blocului unde a avut loc tragedia, au fost depistate și pistoalele din care s-a tras, este vorba despre o armă ghintuită de model ”Makarov”, cu numărul de serie înlăturat (Șlefuit), fără cartușe în încărcător, o armă de foc ghintuită de model ”Scorpion” cu încărcător, dar și 9 cartușe de calibrul 7,65 mm, 8 cartușe calibrul 9 mm.

Oamenii legii i-au depistat pe pistolari. Aceștia s-au dovedit a fi doi bărbați în vârstă de 32 și 56 de ani, originari din Capitală, ambii fiind anterior judecați.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, conform semnelor componenței de infracțiune art.145 al.2 Cod Penal, iar persoanele bănuite au fost reținute pentru 72 de ore.

You may also like

Comments are closed.

By