Blogger despre portalurile din Moldova care promovează propaganda rusă: „ Când interzicem propaganda din mediul online?”

Social media_2

Chiar dacă Parlamentul a întreprins pași hotărâți pentru a contracara propaganda rusească la posturile TV, propaganda internă de pe mediul online trebuie la fel abordată. De această părere este bloggerul Anatolie Chirilov, care sesizează o serie de portaluri moldovenești, cum ar fi Unimedia și Jurnal.md, care promovează informațiile publicate pe site-uri rusești, calificate drept propagandistice și interzise în unele țări.

„Unele portaluri de știri din Moldova au preluat un articol de pe site-ul rusesc life.ru despre liderul Partidului Democrat din Moldova. Chiar dacă se pretind a fi independente, Jurnal.md cât și Unimedia.info au dat dovadă că nu sunt profesionaliști și contribuie direct la desiminarea contrabandei rusești.

(…) Portalul de știri Life.ru, este un portal ce vine cu cele mai multe critic față de noua lege anti-propagandă”, scrie bloggerul.

Chirilov mai menționează că Life.ru, în rând cu alte posturi TV rusești au fost declarate de către Uniunea Națională a Ucrainei pentru televiziune și radiodifuziune drept necorespunzătoare cerințelor Convenției europene cu privire la televiziunea transnațională și au fost interzize pe teritoriul Ucrainei.

„Jurnalistul, publicistul și prezentatorul TV Oleg Kashin apreciază publicația Life.ru ca un internet-tabloid, care regulat, benevol sau conspirativ, sub alura protecției intereselor publice, apără interesele nu ale societății, ci ale puterii”, adaugă Anatolie Chirilov.

Bloggerul îndeamnă autoritățile din Moldova să abordeze problema nu doar a propagandei venite de peste hotare, dar și a informațiilor manipulative care sunt promovate de sursele media interne.

You may also like

Comments are closed.

By