Avertizare de călătorie în Turcia și Ucraina

ninsori_43614900

Centrul local de Coordonare în cazul Dezastrelor din Istanbul a emis o avertizare de înrăutățire a vremii. În perioada 17 – 19 ianuarie vor fi furtuni cu intensificări considerabile ale vântului, ce pot pune în pericol populaţia (posibile dislocări ale acoperişurilor, căderi de copaci) şi pot afecta transportul aerian, terestru şi maritim, precum şi transportul în comun.

Compania de transport maritim IDO a anunţat anularea unor curse de ferryboat şi autobuz marin pe Bosfor şi Marea Marmara.

La fel, au fost emise atenționări de călătorie și pentru Ucraina. În perioada 17 – 18 ianuarie vor fi căderi masive de zăpadă, vânt puternic şi carosabil alunecos.

Regiunile Chernihiv, Sumy, Cerkasî, Poltava, Kirovograd, Odessa, Mykolaiv şi Transcarpatia se vor confrunta cu condiţii meteorologice severe, vânt puternic de 15 – 20 m/s, viscol şi căderi de zăpadă de până la 40 cm, iar în Kiev stratul de zăpadă poate să ajungă până la 20 cm.

De asemenea, în regiunile Dnipropetrovsk, Zaporojie şi Herson sunt aşteptate ploi torenţiale, lapoviţă şi rafale de vânt puternic cu viteze de 25 – 28 m/s, transmite Agerpres.ro.

Amintim că Serviciul Hidrometeorlogic de Stat a emis și pentru Republica Moldova avertizarea cod galben și portocaliu de precipitații puternice, intensificări ale vântului, depuneri de lapoviță

„În noaptea de 17.01 spre 18.01 se prevăd condiții complicate ale vremii: pe o mare parte a teritoriului RM se prevăd precipitații puternice, predominant sub formă de lapoviță, cantitatea precipitațiilor va constitui 20-25 l/m2. Se vor produce depuneri de lapoviță, local pe drumuri se vor forma troiene. Vântul nord-vestic va sufla cu intensificări de până la 15-18 m/s”, spun meteorologii.

You may also like

Comments are closed.

By