ALERTĂ la Bagdad // Cel puțin 38 de MORȚI și peste 100 de persoane rănite în urma unui dublu atentat

136896723_15160052587591n

Un dublu atentat sinucigaş a avut loc luni în Bagdad, cel puțin 38 de persoane fiind ucise, iar alte circa 105 – rănite, au anunţat autorităţile.

Potrivit generalului Saad Maan, purtător de cuvânt al Joint Operations Command (care include armata şi poliţia), atentatul a fost comis de două persoane care au detonat veste cu explozibili în piaţa Tayyaran din centrul Bagdadului. În această piaţă aglomerată au mai avut loc atacuri anterior.

Un fotograf al AFP aflat la locul atentatului a spus că mai multe ambulanţe au ajuns acolo şi că forţele de securitate s-au desfăşurat în număr mare, citează antena1.ro.

1

iraqi-security-forces-inspect-attack-baghdad-bomb_d96a90ec-f9bf-11e7-b07f-b94dbb2f1d8d

Atacul nu a fost revendicat încă, dar majoritatea atentatelor de acest fel care au loc în Irak sunt organizate de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Acest dublu atentat sinucigaş a avut loc după ce un atentat similar a fost comis sâmbătă în Bagdad. Acesta a avut loc în apropierea unui punct de control al forţelor de securitate din nordul Bagdadului.

În decembrie, Irakul a anunţat „finalul războiului” cu gruparea jihadistă Stat Islamic, însă celule jihadiste sunt încă active în nordul capitalei irakiene.

You may also like

Comments are closed.

By