Zeci de zboruri anulate la Bruxelles și Londra din cauza căderilor abundente de zăpadă

photo_verybig_186107

Din cauza „căderilor puternice de zăpadă”, societatea care operează aeroportul din Bruxelles le-a recomandat călătorilor „să nu vină la aeroport până la noi ordine”, prin intermediul contului său de Twitter.

Aceasta îi invită, de asemenea, pe călători, să-și contacteze compania aeriană pentru a afla dacă zborurile vor avea sau nu loc. „Nu veniți la aeroport dacă zborul dvs. este anulat”, precizează societatea.

Mai devreme în cursul acestei dimineți Aeroportul din Bruxelles a anunțat că efectuează operațiuni de degajare a zăpezii și de degivrare care pot duce la întârzieri atât la sosiri, cât și la plecări, citează Agerpres.

Circa 90 de zboruri au fost până acum întârziate și 50 anulate în această dimineață, a anunțat în jurul prânzului agenția Belga, citând un purtător de cuvânt al Aeroportului din Bruxelles.

Aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem este cel mai frecventat din Belgia și una dintre principalele platforme ale transportului aerian în Europa, precum Londra, Paris sau Frankfurt.

La fel au fost oprite și zborurile cu decolare de pe aeroportul Luton din Londra. Autorităţile din Marea Britanie au emis avertizări de vreme nefavorabilă în mai multe zone, cele mai afectate fiind sudul Angliei şi Ţara Galilor, unde se înregistrează ninsori abundente şi rafale de vânt care ajung până la 130 de kilometri la oră, informează site-ul postului BBC News.

În zonele înalte din Ţara Galilor stratul de zăpadă ajunge chiar şi la 28 de centimetri şi se aşteaptă ca temperatura să scadă la -10 grade Celsius în unele părţi din Scoţia şi Ţara Galilor, ori chiar până -14 grade Celsius în zone rurale izolate.

Din cauza vremii nefavorabile traficul rutier, feroviar şi aerian a fost afectat în toată Marea Britanie, înregistrându-se numeroase incidente rutiere, iar unele autostrăzi au fost închise în urma unor accidente mai serioase.

You may also like

Comments are closed.

By