21.2 C
Chișinău
Monday, June 21, 2021

Un minor a pus pe jar locuitorii unui bloc din Chișinău și geniștii, acum este cercetat penal

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Recent, o locuitoare a Capitalei a telefonat la serviciul specializat 902, comunicând faptul că, un necunoscut ar fi sunat-o şi i-ar fi spus că blocul în care locuieşte ar fi minat. La apelul femeii au reacţionat echipele specializate mobile din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei şi au verificat toate etajele şi subsolul casei de locuit, nefiind depistate obiecte suspecte de explozibil. În acest context ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au demarat acţiuni specializate, pentru a identifica şi reţine autorul apelului telefonic.

Acesta s-a dovedit a fi un minor de 12 ani, domiciliat în raionul Cahul. Conform informaţiilor preliminare, acesta împreună cu un coleg de clasă ar fi efectuat apelul telefonic în scop de glumă, iar numărul de contact l-ar fi format la întâmplare. Minorul şi-ar fi recunoscut complicitatea în acest caz.

Рисунок3-300x225

În pofida faptului că, suspectul este de o vârstă minoră, a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre pregătirea unei explozii, care prevede amendă în mărime de la 11 000 lei la 17 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

Poliţia Capitalei atenţionează părinţii să monitorizeze permanent activităţile copiilor şi să-instruiască cum să se comporte în societate.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img