Transgaz România și-a deschis o reprezentanță în Republica Moldova

transgaz

Agenția Servicii Publice a înregistrat astăzi în Registrul de stat al persoanelor juridice Societatea cu Răspundere Limitată ”EuroTransgaz”, care este reprezentanța SA Transgaz România în Republica Moldova.

Potrivit documentului, printre principalele obiective de activitate ale noului agent economic sunt producerea, transportul, distribuția, stocarea și furnizarea gazelor naturale, transporturi prin conducte, depozitări, precum și activități de consultanță pentru afaceri și management.

Noua întreprindere este reprezentanța Societății pe Acțiuni Transgaz din România, care participă la realizarea proiectului de interconexiune pe gaze naturale dintre Republica Moldova și România, inclusiv prin extinderea gazoductului Iași – Ungheni până la Chișinău, care urmează a fi dat în exploatare până la finele anului 2018.

În primul semestru din acest an, SA Transgaz a obținut un profit net de 400,5 milioane lei românești (87,5 milioane euro), în creștere cu 42,1% față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul creșterii cifrei de afaceri cu 26%. Compania şi-a majorat cifra de afaceri cu 26,2% în primul semestru față de aceeași perioadă din 2016, până la 1,03 miliarde lei (circa 226 milioane euro).

You may also like

Comments are closed.

By