Silvia Radu anunță despre schimbarea ascensoarelor cu termenul de viață expirat: „Există posibilitatea de a schimba ascensoare în Chișinău la jumătate de preț”

lift

Primarul interimar Silvia Radu s-a arătat nemulțumită de faptul că o mare parte din ascensoarele din capitală au termenul de viață expirat. Aceasta consideră inacceptabil faptul că în ultimii 8 ani au fost schimbate sau modernizate doar în jur de 70 de ascensoare din numărul total de 700. Radu susține că în urma discuțiilor cu prestatorii de servicii din domeniu a identificat posibilitatea de a schimba ascensoarele la jumătate de preț.

„Dumneavoastră vreți să-mi spuneți că aveți 700 de ascensoare cu termenul de exploatare expirat și că timp de 8 ani ați făcut doar 71 de ascensoare. Nu este normal. Am vorbit cu potențiali furnizori de servicii care mi-au explicat că există posibilitatea de a schimba ascensoare în Chișinău la jumătate de preț”, a declarat Silvia Radu în discuția cu șeful întreprinderii municipale „Liftservice”, Ion Stanciu.

Primarul interimar a declarat de asemenea că surse financiare pentru reabilitarea ascensoarelor există, iar responsabilii din domeniu ar putea remedia problemele dacă ar utiliza corect acești bani.

„Am făcut un calcul elementar. Ați spus că aveți nevoie de 700 000 de lei pentru un ascensor. Dacă dvs luați 20% din ascensoare care au peste 40 de ani, vă trebuie 98 mln lei. Dacă vă uitați în bugetul dvs., sunt sigur că găsiți mult mai mulți bani – în jur de 200 mln lei și nu doar 98”, a subliniat Silvia Radu.

You may also like

Comments are closed.

By