Șeful IGP: „Îndemn toate persoanele care au avut de pătimit de pe urma violenței să nu tacă”

Screenshot_1

Poliția Republicii Moldova se alătură campaniei inițiate de Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare de contracarare a violenței față de femei și fete.

Șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pânzari și ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit, au anunțat că vor colabora ca să prevină sau să pună capăt faptelor de violență împotriva femeilor. Cei doi oficiali au lipit pe mașinile poliției abțibilduri cu informații de contact și îndemnuri pentru victimele violenței să se adreseze după ajutor.

”Astăzi spunem NU violenței în familie. În parteneriat cu Poliția Națională să luptăm împotriva violenței față de femei și copii”, a declarat diplomatul american, într-un clip video, alături de șeful IGP. La rândul său, Alexandru Pînzari a îndemnat victimele violenței să nu tacă și să se adreseze după ajutor la autorități.

„Violența față de femei și fete este o crimă, însă deseori rămâne în tăcere. Foarte mulți o aud, o văd sau chiar o sunt parte a acestei crime și nu-și dau seama de aceasta și nu declară în modul cuvenit la organele stabilite de lege. Poliția Republicii Moldova susține campania lansată de partenerul său PNUD în Moldova contra violenței față de femei și fete. Îndemn toate persoanele care au avut de pătimit de pe urma violenței să nu tacă, încurajez să se adreseze la organele stabilite de lege, organele statului, care reprezintă statul pentru a declara această crimă deosebit de gravă. Eu spun NU violenței față de femei și fete”, a declarat Alexandru Pînzari.

Potrivit statisticilor oficiale, 6 femei din 10 din Moldova au fost vreodată victime ale violenței.

You may also like

Comments are closed.

By