Șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc: „Încrederea populației în Poliție a crescut cu peste 20%, comparativ cu anul precedent”

img_1827411_thumbs_600x440_2654791

Poliția din Moldova a trecut printr-un amplu proces de reformare, iar acest lucru s-a reflectat și asupra încrederii cetățenilor în instituție. Declarația aparține șefului adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, care menționează că modificările aplicate au sporit încredere cetățenilor în poliție cu 20%. Oficialul explică această schimbare prin faptul că, spre deosebire de practicile anterioare, acum reforma poliției a reieșit din așteptările cetățenilor, iar oamenii legii se concentrează pe lucrul în beneficiul comunității.

„Reforma Poliției a venit ca răspuns la așteptările cetățenilor. Cetățenii doresc o Poliție mai eficientă, mai prezentă, mai corectă și de încredere. Același lucru îl dorește și Poliția Republicii Moldova în raport cu cetățenii săi. Dacă anterior misiunea de bază a Poliției a fost promovarea și respectarea intereselor statului, urmare a reformei, specificul activității Poliției este serviciul public în beneficiul comunității”, a declarat Cavcaliuc într-un interviu pentru portalul Curentul.

Șeful adjunct al IGP mai spune că schimbările în activitatea instituției au sporit vizibil gradul de încredere al cetățenilor, dar urmează încă multe să fie făcute pentru a spori profesionalismul angajaților și prestigiul profesiei de polițist, etc.

„Îmbucurător este faptul că încrederea populației în Poliție a crescut cu peste 20% comparativ cu anul precedent, însă, cu toate acestea, ne propunem în continuare să ridicăm profesionalismul angajaților, nivelul de reacție în cazul comiterii iregularităților, fapt care generează un anumit grad de considerație de care se bucură Poliția națională.

În acest context, asistăm cu toții la un proces de majorare efectivului de personal și ne propunem ca, împreună cu autoritățile responsabile ale statului, să sporim prestigiul funcției de polițist, inclusiv prin stimularea financiară a angajaților”, adaugă Gheorghe Cavcaliuc.

foto: protv.md

You may also like

Comments are closed.

By