Săptămână de DOLIU la ULIM! A decedat rectorul universității, Andrei Galben

galben

Comunitatea academică a Universității Libere Internaționale din Moldova este în doliu. Rectorul ULIM, Andrei Galben, a trecut în neființă.

Potrivit Serviciului de Marketing și Comunicare a ULIM, Andrei Galben a decedat subit în seara zilei de sâmbătă, 16 decembrie 2017.

„De azi, 17 decembrie – până duminica, 24 decembrie, anunțăm o săptămână de doliu, la ULIM, ca urmare a trecerii la cele veșnice a lui Andrei Galben, rectorul și fondatorul instituției noastre, se menționează în mesaj.

Potrivit Moldpres, Andrei Galben s-a stins în locuința sa din Chișinău. El va fi înmormântat miercuri.

000-001img24112017IMG_8869

Andrei Galben s-a născut la 2 septembrie 1948 în satul Slaveanca, r-nul Sângerei. A studiat istoria la Universitatea de Stat din Moldova, și-a obținut doctoratul la Academia de Științe în 1975.

A activat în calitate de profesor de istorie la școala medie nr.1 din Sângerei, timp de cinci ani a lucrat în calitate de asistent la USM, ulterior a fost asistent, lector, lector superior, apoi profesor universitar și șef al catedrei Istorie veche și medievală la Universitatea Pedagogică „I. Creangă” din Chișinău. În 1992 academicianul fondează Universitatea Liberă Internațională din Moldova.

Andrei Galben are în palmares numeroase distincții, premii naționale și internaționale, printre care medalia de aur a Asociației Juriștilor Americani, Diploma de Onoare a Universității din Alabama, SUA, Diploma de Onoare și membru al Consiliului de Onoare a Institutului Relații Internaționale, Franța, Medalia Mare de Aur de gradul I (Academia de Medicină „Albert Schweitzer”, Polonia), medalia „Eminescu Integral”, Ordinul „Gloria Muncii”, „Ordinul Republicii”, și este laureat al Premiului Naţional „GALEX”, pentru cel mai bun fondator de bibliotecă. Este autorul a peste 400 de lucrări didactico-științifice, potrivit timpul.md.

foto: ulim.md

You may also like

Comments are closed.

By