12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

Percheziții la Saakașvili // Fostul președinte georgian a fost REȚINUT. A amenințat că se aruncă în gol

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Forţele de securitate din Kiev au descins astăzi dimineață cu percheziţii la locuinţa fostului preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, în prezent lider al Mişcării Forţelor Noi.

„Într-adevăr, are loc o anchetă penală. SBU oferă sprijin operațional în cadrul investigării derulate de către Procurorul General al Ucrainei“, a declarat Elena Gitlianskaia, purtător de cuvânt al SBU, citată de „Interfax-Ucraina“.

Forțele de ordine ucrainene au spart ușa apartamentului lui Saakașvili, iar odată intrați în locuință aceștia au început perchezițiile, în timp ce fostul președinte a urcat pe acoperițul clădirii și a amenințat că se aruncă.

Ulterior fostul preşedinte georgian a fost dat jos cu forța de pe acoperiş, iar oamenii legii l-au urcat într-o dubiţă.

„Comandoul SBU l-a retinut pe Mihail Saakașvili pe acoperișul casei sale”, a spus deputatul Viktor Ciumak în direct pe postul Televiziunii publice.

5a26511643671

”Vor să mă răpească pentru că m-am ridicat pentru a proteja poporul ucrainean”, a spus Saakașvili mulțimii care s-a adunat în stradă.

Saakașvili a mai strigat de pe acoperiș că președintele Ucrainei Petro Poroșenko este un hoț, îndemnând suporterii să nu permită forțelor de ordine sa-l ”răpeasca”.

„Poroșenko este un hoț, Poroșenko este un trădător al poporului. Indiferent ce mi se intampla, chem poporul sa iasa in strada și să continue să lupte … Va implor ucraineni nu permiteti sa fiu rapit, nu permiteți fărădelegea și hotia lui Poroșenko și a gaștii lui ..! ”.

În același timp, în fața casei lui Saakașvili au avut loc altercații între forțele de ordine și susținători.

LIVE:

UPDATE // Fostul preşedinte al Georgiei Mihail Saakaşvili a evadat din duba poliţiei după ce susţinătorii ucrainieni ai acestuia au blocat străzile Kievului şi au împiedicat autorităţile să îl ia în arest, informează site-urile agenţiilor Reuters şi Associated Press.

Odată eliberat şi înconjurat de susţinători, Saakaşvili a făcut apel pentru organizarea unor proteste care să ducă la demiterea lui Petro Poroşenko din funcţia de preşedinte al Ucrainei.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img