PDM se ține de cuvânt în fața profesorilor și părinților. Începe procesul de redeschidere a școlilor închise de fosta guvernare

babuc

Imediat după vacanța de Crăciun, cel puțin două școli din țară, închise de fosta guvernare, vor funcția din nou. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit ministrului, este vorba despre școlile primare din satele Fârlădeni și Țepilova din raioanele Hâncești și, respectiv, Soroca.

”În următorul semestru, îndată după vacanța de Crăciun, vor fi redeschise școlile primare din satul Fârlădeni, raionul Hâncești, și din satul Țepilova, raionul Soroca. Avem, de asemenea, în vizor deschiderea, începând din întâi septembrie 2018, a școlii primare din satul Bolohan, raionul Orhei. Dar acest lucru este doar începutul”, a declarat Monica Babuc.

De asemenea, Monica Babuc a anunțat că în luna aprilie a anului viitor va fi gata strategia de reconfigurare a rețelei instituțiilor de învățământ și vor fi identificate celelalte școli care urmează a fi redeschise.

La mijlocul lunii octombrie, președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a anunțat, într-o conferință de presă, despre oprirea procesului de închidere a şcolilor. Potrivit lui, reforma în învăţământ, implementată de fosta guvernare, a eşuat, iar din această cauză au avut de suferit elevii, profesorii şi părinţii.

„Orice reformă și orice optimizare trebuie să aibă o față umană, și să pornească de la necesitățile oamenilor și realitățile sociale. Altfel, sunt posibile foarte multe eșecuri. După o scurtă, dar serioasă evaluare a situației, suntem nevoiți să dăm dreptate oamenilor care ne-au atenționat și să recunoaștem că modul în care s-a desfășurat în ultimii ani reforma în educație a avut multe calcule greșite și, ca rezultat, consecințe dramatice pentru zeci și zeci de comunități”, a declarat atunci Plahotniuc.

You may also like

Comments are closed.

By