PD reacționează la refuzul lui Dodon de a nu promulga legea privind combaterea propagandei: Aceste declarații sunt populiste

gamurari

Reprezentanții Partidului Democrat (PD) susțin că „au luat act” de declarația președintelui Igor Dodon, care a anunțat că nu va promulga în niciun caz legea privind combaterea propagandei rusești pe teritoriul R. Moldova.

„Aceste declarații sunt populiste și reprezintă o ultimă încercare a lui de a se agăța de propaganda prin care spera să manipuleze în continuare oamenii”, a declarat purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, pentru Ziarul Național.

Democratul a amintit că președintele este obligat, conform Constituției, să promulge această lege importantă pentru asigurarea securității informaționale a R. Moldova.

„Dacă președintele nu va promulga legea votata astăzi în Parlament, atunci aceasta va fi votata a doua oara și președintele va fi obligat, conform Constituției, să o promulge. Dacă însă va decide să încalce Constituția din nou, ca în cazul numirii ministrului Apărării, vom fi nevoiți sa facem demersurile care se impun atunci când președintele țării sfidează Legea Supremă”, a conchis Gămurari.

You may also like

Comments are closed.

By