Parlamentul a votat în lectură finală proiectul de lege privind interzicerea propagandei mediatice

25035162_1536700026415895_1271308467_o

Proiectul de lege privind securizarea spațiului informațional care a fost înaintat de către Partidul Democrat a fost adoptat astăzi în Parlament. După cum menționează autorii, proiectul vine să interzică programele informativ-analitice, știrile și emisiunile cu caracter militar ale posturilor din statele care nu fac parte din Convenția europene privind televiziunea transfrontalieră.

Prevederile proiectului nu se va răsfrânge asupra emisiunilor cu caracter distractiv și cultural. Proiectul a fost votat de către 61 de deputați în ambele lecturi. Inițiativa a fost susținută de către aleșii din partea PDM, PPEM, PL și PLDM. Deputații PCRM și PSRM nu au susținut inițiativa legislativă semnată de democrați și parlamentari din PPEM.

Proiectul vizează posturile TV retransmise de statele care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Acest act internaţional nu a fost ratificat până acum de Federaţia Rusă.

Documentul prevede sancţiuni de la 40000 până la 70000 de lei pentru încălcarea prevederilor legii. În cazul abaterilor repetate, amenda se ridică la o sută de mii de lei, iar pedeapsa cea mai aspră va fi retragerea licenței postului TV.

Reamintim că proiectul privind securizarea spațiului informațional a fost anunțat acum câteva luni de liderul democraților Vlad Plahotniuc în cadrul unui briefing de presă. Măsura vine să lupte cu produsele media cu caracter manipulator, în special cele provenite din Rusia.

sursa: politics.md

You may also like

Comments are closed.

By