Operaţiune de amploare demarată de poliţişti pe teritoriul Capitalei // VIDEO

Рисунок1-12

Pe parcursul săptămânii trecute Poliţia Capitalei a demarat mai multe activităţi speciale de investigaţii şi de urmărire penală, în vederea combaterii şi prevenirii criminalităţii pe teritoriul mun. Chişinău. În acest sens, fiind antrenaţi ofiţeri de investigaţii şi angajaţi ai Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială “Fulger” a IGP, care au intervenit forţat în mai multe locuinţe unde efectuat percheziţii de depistare a substanţelor narcotice.

În doar două zile de acţiuni poliţieneşti au fost descoperite 83 de infracţiuni de diferite genuri şi 21 de cazuri descoperite, comise anterior. Pe parcursul operaţiunii au fost localizaţi şi reţinuţi 15 indivizi aflaţi în urmărire penală, precum şi 7 debitori de stat.

La fel au fost organizate şi desfăşurate 37 percheziţii autorizate, privind combaterea traficului ilicit de droguri, precum şi a furturilor din locuinţe sau din automobile. De asemenea echipajele mobile 902 au reacţionat şi intervenit la 259 de apeluri ale cetăţenilor, fiind descoperite două acte de huliganism şi o infracţiune legată de droguri, fiind reţinuţi 21 de contravenienţi, precum şi, au depistat o persoană dispărută fără veste.

Totodată este de menţionat că, la finele săptămânii au fost efectuate razii de depistare şi documentare a oamenilor străzii, în vederea prevenirii infracţiunilor stradale şi cazurilor de hipotermie. Poliţiştii au depistat 124 de persoane fără loc permanent de trai, cu vârstele cuprinse între 26 ani şi 64 ani, originari din diferite raioane ale ţării. Acestea au fost însoţite la Inspectorate unde au fost amprentate şi luate la evidenţa persoanelor fără loc permanent de trai. Prin urmare, Poliţia Capitalei va sesiza autorităţile publice locale pentru luare de atitudine, în scopul prevenirii cazurilor de hipotermie pe tot parcursul sezonului rece al anului.

You may also like

Comments are closed.

By