Oamenii nu sunt de acord ca ONG-urile, PCRM, PN și PDA să cheltuiască bani publici pentru referendumul privind votul mixt

sondaj

Majoritatea moldovenilor consideră că referendumurile au devenit un instrument de promovare pentru politicienii care nu au reușit să vină cu rezultate în fața cetățenilor. Barometrul Socio-Politic realizat de IMAS arată că opinia dată este exprimată de 72 la sută dintre participanții la sondaj.

În același timp, 56% dintre respondenți susțin că referendumurile sunt o modalitate eficientă de a schimba lucrurile, iar 60 la sută – că plebiscitele trebuie să fie acceptate ca parte a unui sistem democratic, atât timp cât se respectă condițiile legii. Mai mult, 84% dintre persoanele intervievate sunt convinse că toate cheltuielile pentru referendumurile eșuate trebuie să fie suportate de către inițiatori.

În acest context, 63% moldoveni se pronunță împotriva inițiativei unui grup de ONG-uri, susținute de PCRM, PPDA și Partidul Nostru, de a organiza un referendum de anulare a votului mixt. 27 la sută cred că inițiativa este justificată, iar 9% nu au știut cum sau nu au vrut să răspundă, scrie timpul.md.

Cercetarea a fost efectuată în perioada 27 noiembrie – 7 decembrie pe un eșantion de 1101 de persoane de peste 18 ani, în 74 de localități din toată țara. Marja de eroare este de +-3%.

You may also like

Comments are closed.

By