5 C
Chișinău
Friday, April 16, 2021

Moldova va primi o nouă tranșă de finanțare, de 2,2 de milioane de dolari, din partea FMI

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Fondul Monetar International a aprobat miercuri o nouă tranșă de 22,2 de milioane de dolari pentru Republica Moldova, a anunțat aseară premierul Pavel Filip pe Facebook.

“Consiliul de directori al Fondului Monetar International a aprobat astăzi o nouă tranșă de 22,2 de milioane de dolari pentru Republica Moldova, după ce a avizat pozitiv raportul privind îndeplinirea de către Guvern a angajamentelor asumate în cadrul programului. Banii sunt destinați cetățenilor, vor veni ca suport bugetar și vor fi direcționați spre nevoile lor sociale și economice. Dincolo însă de partea financiară, această nouă tranșă confirmă că Guvernul, Parlamentul și BNM, au realizat încă un set important de angajamente și reforme din cele convenite cu FMI. Avem multe lucruri de făcut mai departe și Guvernul rămâne pe deplin angajat în programul de reforme și în obținerea de rezultate pozitive pentru cetățeni”, a scris Filip.

Amintim că pe 7 noiembrie 2016, Guvernul și FMI au semnat un Acord de colaborare pe trei ani, susţinut prin Mecanismul extins de creditare şi Mecanismul de finanţare extinsă. Republica Moldova a primit o linie de credit de aproximativ 179 milioane de dolari, prima tranșă în valoare de 35 milioane de dolari fiind alocată imediat după semnarea acordului. O nouă tranșă de împrumut, în valoare de circa 21,5 milioane de dolari SUA, a fost aprobată în mai 2017.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img