Mesaje de condoleanțe Casei Regale și întregului popor românesc din speakerului Candu și a premierului Filip

regele-mihai-1-465x390

Președintele Parlamentului Andrian Candu a transmis, în numele său și al întregului Parlament, un mesaj de condoleanțe Casei Regale și poporului român în legătură cu trecerea în neființă a Majestății Sale Regele Mihai I.

Potrivit lui Andrian Candu, Regele Mihai I a fost un om de stat prin excelență, o personalitate de talie internațională, care a demonstrat un curaj vizionar în cele mai dificile momente din istoria României. Regele Mihai I și Casa Regală a României au fost și rămân factorul de coeziune pentru întreg poporul român și un model de loialitate, curaj, demnitate și generozitate pentru toți românii, a mai spus președintele Parlamentului.

„Sunt profund îndurerat… Am aflat cu mare tristețe despre trecerea în neființă a Majestății Sale Regele Mihai al României, un OM irepetabil, care a lăsat o amprentă puternică în istoria țării. Împărtășesc marea durere a Familiei Regale și a întregului popor român pentru pierderea grea și transmit gânduri de compasiune și condoleanțe tuturor românilor. Vom păstra mereu amintirea în inimile noastre. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Candu pe Facebook.

Premierul Pavel Filip a transmis sincere şi profunde condoleanţe Casei Regale a României în legătură cu decesul Majestății Sale Regele Mihai I, care s-a stins astăzi, la vârsta de 96 de ani, la reședința din Elveția.

„Prin moartea Regelui Mihai, România pierde un conducător cu o vastă viziune democratică, un reper de probitate, modestie şi nobleţe sufletească, un om de o mare înţelepciune şi cu o înaltă valoare umană, care poartă în sine istoria unui popor şi care va rămâne în conştiinţa naţională drept o figură emblematică a istoriei şi culturii româneşti”, se spune în mesajul premierului.

Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață astăzi, la ora 13.00, la reședința privată din Elveția. Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile – în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

You may also like

Comments are closed.

By