7 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Marea curățenie de la Bălți, efectuată cu forțele trimise de la Chișinău de Guvern, a luat sfârșit (VIDEO)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

În decurs de trei zile, 50 de carabinieri, 25 de angajați de la Regia Autosalubritate din Capitală și 40 de la o companie privată au evacuat din orașul Bălți peste două mii de tone de deșeuri.

Astăzi, în jurul orei 12, coloana din 15 autospeciale de la Autosalubritate și ale carabinierilor au plecat spre Chișinău.

Intervenția a fost decisă de Guvern, la rugămintea autorităților locale și a oamenilor din oraș, pentru a preveni o criză ecologică. Prim-ministrul Pavel Filip a precizat joi că astfel de intervenții nu țin de competența Guvernului, dar Executivul nu a putut lăsa oamenii din Bălți să întâmpine Revelionul înconjurați de gunoi prin care mișună șobolani și maidanezi.

Primarul interimar al municipiului Bălți, Igor Șeremet, a salutat reacția promptă a autorităților centrale și a declarat că administrația locală are misiunea de a gestiona în continuare problema evacuării deșeurilor.

Problema gunoiului s-a agravat la Bălți după ce firma privată care se ocupa de evacuarea deșeurilor s-a retras, acum două săptămâni, de pe piață, din cauza presiunilor la care era supusă la indicația primarului Renato Usatîi.

Mai mult, vineri, șeful direcției responsabile de evacuarea gunoiului de la primăria Bălți, Serghei Pcela, a demisionat din funcție. Acesta s-a arătat indignat de presiunile exercitate de Usatîi, care se ascunde la Moscova și administrează orașul prin Skype.

Pcela a recunoscut că autorităţile din Bălţi nu s-ar fi descurcat singure în problema evacuării gunoiului, deoarece municipalitatea nu are suficienți angajaţi şi tehnică.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img