Lovitura pentru un site de „investigații” din Moldova! Titlurile la știrile despre Platon sunt „îndulcite”. Motivul pare să fie un interesant conflict de interese

img_0578-1
Site-ul Anticorupție.md s-a dat de gol! Asta după ce, spre deosebire de alte surse media din Moldova, a modificat titlul legat de condamnarea la încă 12 ani a lui Veaceslav Platon în favoarea „raiderului numărul 1 din CSI”. Momentul a fost observat de bloggerul Corneliu Gandrabur, care explică această acțiune a portalului Anticorupție.md prin faptul că soțul uneia dintre jurnalistele angajate la acest portal este avocatul lui Platon.

Potrivit Telegraph.md, bloggerul Corneliu Gandrabur a observat că acest site a modificat intenționat titlul pentru a-l victimiza pe Veaceslav Platon. Chiar dacă pe site a apărut titlul nou, care era în favoarea lui Platon, în distribuirea de pe Facebook era titlul vechi, care părea a fi unul destul de obiectiv. Astfel, dintr-un infractor condamnat pentru 30 de ani de închisoare, Veaceslav Platon este făcut drept victimă a sistemului judecătoresc de către acest site.

Jurnalista Cornelia Cozonac i-a comentat imediat lui Gandrabur că este ceva normal ca să se redacteze titlurile și textele din articole, chiar dacă după aceste redactări, precum în cazul anticorupție.md, articolele sunt pro-Platon.

Gandrabur explică în articolul său motivul modificării titlului. Potrivit lui, redactorul-șef al portalului Anticorupție, Anastasia Nani, este soția avocatului care îl apără pe raiderul nr. 1 din CSI, Veaceslav Platon.

Reamintim că marți, Veaceslav Platon a fost condamnat la 12 ani pentru că ar fi încercat să mituiască ofițerii detașamentului „Pantera”. Anterior, acesta a fost condamnat la 18 ani pentru escrocherii în proporții deosebit de mari ce au dus la delapidările din Banca de Economii.

You may also like

Comments are closed.

By