INCIDENT la Botanica // Un șofer băut a intrat în plin în pietonii care traversau strada. Patru persoane, printre care doi copii, la spital (VIDEO)

Screenshot_10

UPDATE // Șoferul care a tamponat cei patru pietoni la Botanica are 34 de ani și activează în calitate de avocat în Chișinău.

Patru persoane au ajuns la spital după ce au fost tamponați de un automobil. Incidentul a avut loc în seara zilei de ieri, la intersecţia străzilor Zelinschi cu Decebal din sectorul Botanica al Capitalei.

Apelul la dispeceratul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău a parvenit în jurul orei 19.00. La faţa locului a intervenit grupa operativă care a constatat că, un automobil de model “Suzuki” nu a cedat trecerea la ”zebră” a patru pietoni, fiind tamponaţi violent.

Victimele s-au dovedit a fi o femeie de 27 ani, fiicele acesteia de 1 an şi respectiv 4 ani, precum şi o tânără de 24 ani, fiindu-le provocate diverse leziuni.

După impact şoferul a fost stopat de către nişte martori oculari, care au solicitat intervenţia unui echipaj de patrulare. Potrivit celor prezenţi la faţa locului, şoferul ar fi scos un pistol şi i-ar fi ameninţat. El s-a dovedit a fi un bărbat de 34 ani, care a fost supus testului alcoscopic de către agenţii de patrulare, constatându-se o concentraţie de alcool în aerul expirat de 0,84mg/l.

Рисунок1-21

El a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău şi este cercetat penal pentru comiterea accidentului rutier şi părăsirea de la locul faptei, iar pistolul de tip pneumatic a fost ridicat conform procedurii, care era păstrat legal. Totodată, organul de umrărire penală urmează să dea apreciere juridică acţiunilor lui, în contextul ameninţării cu pistolul a martorilor.

Conform legislaţiei penale în vigoare, bănuitul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 19 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani, în toate cazurile cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

You may also like

Comments are closed.

By