9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

Îl cunoști? Sună la Poliție. A fost prins beat la volan și s-a dat drept altă persoană

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Individul ce apare în imagini este căutat de poliţiştii sectorului Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, pentru faptul conducerii unităţii de transport în stare de ebrietate avansată.

Bărbatul ar fi fost stopat de polițiști în dimineaţa zilei de 5 septembrie, pe strada Voluntarilor. Acesta se afla la volanul unui automobil de model “Vaz”. El a fost supus alcotesterului ”Drager”, stabilindu-se o concentraţie de alcool în aerul expirat de 0,66 mg/l.

La solicitarea agenţilor de patrulare, individul n-a prezentat niciun act de identitate sau permisul de conducere, prezentându-se ca, originar din satul Mihailovca, raionul Cimişlia. Automobilul a fost reţinut la parcarea specială, iar toate materialele au fost transmise conform competenţei poliţiştilor sectorului Ciocana.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală forţele de ordine au constatat că, bănuitul a oferit date de identitate eronate agenţilor de patrulare. Ulterior, poliţiştii au identificat proprietarul automobilului de model “Vaz”, care s-a dovedit a fi locuitor al comunei Bubuieci. Acesta ar fi declarat în cadrul audierilor că nu cunoaşte cu certitudine identitatea individului, întrucât s-ar fi cunoscut pentru prima dată la o cafenea, unde ar fi servit băuturi alcoolice. Iar faptul că acesta se afla la volanul automobilului, proprietarul ar fi explicat că, individul ar fi solicitat să meargă la un prieten din apropiere.

Astfel, s-a dispus iniţierea unei cauze penale pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, care prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de 15 000 lei 17 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Cetăţenii care l-au recunoscut, sunt rugaţi să comunice datele la numerele de contact: 0 790 69 408 / 0 691 50 993.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img