Guvernul sare în ajutor oamenilor de la Bălți. Pavel Filip: Intervenim pentru că e situație de urgență, după care autoritățile locale trebuie să se clarifice cu gunoiul

foto-_j0a0757_1

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat în dimineața zilei de astăzi, la Guvern, o ședință specială referitor la criza deșeurilor menajere de la Bălți, după ce a primit sesizări de la mai mulţi locuitori, instituții, inclusiv o adresare din partea Primăriei Bălţi.

La şedinţă au participat reprezentanți ai Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale, ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Primăriei Chişinău, ai Primăriei Bălţi, specialiști epidemiologi, precum și reprezentanți ai altor instituții.

foto-_j0a0748_0

foto-_j0a0736_2

Pavel Filip a cerut implicarea mai multor instituții, inclusiv a solicitat sprijin logistic din partea Primăriei Chişinău, în aşa fel încât, în cel mult 3 zile, municipiul Bălți sa fie curăţat, iar locuitorii să poată întâmpina noul an aşa cum se cuvine.

„Nu este obligaţia şi competenţa Guvernului, este obligaţia autorităţilor locale, de aceea, noi intervenim atunci când este o situaţie de urgenţă, după care, autorităţile locale trebuie să se clarifice. Dacă depunem un efort comun, reuşim să curăţăm, după care să intraţi în regim normal de lucru”, a declarat Pavel Filip.

Mai multe instituții vor furniza începând chiar de astăzi tehnica și personalul necesar pentru această intervenţie, costurile urmând sa fie suportate din fondul de rezervă al Guvernului.

Situația de criză a apărut ca urmare a perturbării procesului de transportare a deșeurilor, ceea ce a dus la acumularea unor cantități foarte mari de reziduuri în ultimele zile.

IMG_20171227_084733_997

IMG_20171227_084728_047 (1)

You may also like

Comments are closed.

By