9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

GRAV accident în Franța // Un microbuz şcolar, LOVIT de tren: cel puțin patru morți

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Un tren a intrat joi în coliziune cu un autobuz şcolar în apropiere de oraşul Perpignan din sudul-vestul Franţei, provocând moartea a patru persoane şi rănirea altor 19, dintre care şapte se află în stare gravă, a anunţat Ministerul de Interne francez, relatează Reuters şi AFP.

Victimele sunt pasageri ai autobuzului, care transporta copii cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani. Accidentul a avut loc în jurul orei 15:00 GMT la o trecere la nivel cu calea ferată în comuna Millas, în departamentul Pirineii Orientali, în apropiere de graniţa cu Spania, la peste 850 de kilometri de Paris, citează Agerpres.ro.

Premierul Edouard Philippe a plecat spre locul accidentului, la fel ca ministrul transporturilor Elisabeth Borne, care a descris incidentul ca fiind un ‘accident teribil’. La rândul său, ministrul educaţiei Jean-Christophe Blanquer a vorbit despre un accident ‘îngrozitor’.

Un purtător de cuvânt al companiei naţionala feroviare din Franţa (SNCF) a declarat că trenul circula cu o viteză de 80 de kilometri la oră în momentul accidentului şi 25 de persoane se aflau la bord. Trei dintre acestea au fost rănite uşor.

‘Toate serviciile de urgenţă au fost mobilizate şi o unitate de coordonare pentru situaţii de criză a fost instituită’, a afirmat un oficial local pentru Reuters.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img