Gata cu nervii și timpul pierdut pe la instituții // Toate actele vor putea fi obținute la ghișeul unic. Primul centrul de acest fel a fost deschis la Strășeni

foto-_j0a7775_0

Primul Centru multifuncțional al Agenției Servicii Publice a fost lansat miercuri la Strășeni. Centrul va presta cetățenilor serviciile a 5 instituții de stat – ÎS CRIS „Registru”, ÎS „Camera Înregistrării de Stat”, ÎS „Cadastru”, Serviciul Stare Civilă și Camera de Licențiere – în același loc. La eveniment a participat și premierul Pavel Filip care a apreciat înalt calitatea serviciilor prestate în noul centru, dar și a menționat că acesta va permite reducerea birocrației și va aduce autoritățile mai aproape de cetățeni.

„În următoarea etapă, şi chiar acum este în discuție la Guvern, vom aproba încă un proiect care prevede că, în viitor, Centrele multifuncţionale vor oferi şi servicii celor care doresc să înregistreze partide politice, culte religioase sau organizații nonguvernamentale. După care, să ajungem în final ca toate serviciile oferite de către stat să fie prestate în astfel de centre. Obiectivul final este ca serviciile publice să fie cât mai aproape de cetățeni, să le oferim în fiecare primărie”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip.

Alte 34 de asemenea centre urmează să fie lansate în decurs de jumătate de an, iar premierul Pavel Filip a îndemnat responsabilii să țină același ritm activ de lucru în acest sens. Este de menționat că centrele funcționale sunt parte a prevederilor reformei guvernului inițiate de cabinetul de miniștri.

foto-_j0a7799

foto-_j0a7835

foto-_j0a7871

foto-img_1195

foto-_j0a7761_0

foto-_j0a7777

You may also like

Comments are closed.

By