Ești spionat în timp ce tastezi la calculator // Laptopurile produse de acest gigant IT sunt afectate

800x0_15130720704a5b17f3

Un cercetător în domeniul securităţii a descoperit că pe sute de modele de laptopuri HP este ascuns un fişier care înregistrează tot ce scrii.

Este vorba adespre un keylogger, adică un software, de obicei ascuns, care înregistrează toate caracterele introduse prin intermediul tastaturii şi le trimite către serverul celui care l-a creat.

Driverul de touchpad este denumit SynTP.sys, iar softul este produs de Synaptics pentru o foarte largă gamă de laptopuri HP. Practic driverul vine la pachet cu laptopul sau poate fi descărcat de pe site-ul oficial atunci când faceți reinstalarea de sistem. Deși este un produs oficial, conține și această funcție care permite înregistrarea apăsărilor de taste. Tocmai de aceea produsele antivirus nu pot detecta această problemă, scrie computerblog.ro.

Puteți verifica dacă laptopul HP este afectat de problemă accesând Registry (Start, Regedit – Enter), apoi verificând această cheie (Ctrl+F):
– HKLM\Software\Synaptics\%ProductName% HKLM\Software\Synaptics\%ProductName%\Default

Marea problemă a keyllogger-ului este că trimite fiecare apăsare de taste și atunci se poate detecta username și parola de conturi, iar hackerii pot accesa conturile bancare sau pot sparge conturile de Gmail, Facebook și nu numai, citează a1.ro.

You may also like

Comments are closed.

By