Doi frați din Strășeni, încătușați. Recoltau și vindeau marijuana (VIDEO)

Screenshot_10

Doi frați de 24 și 28 de ani, domiciliați în orașul Strășeni, au fost reținuți fiind suspectați de comercializarea marijuanei hidroponice pe teritoriul municipiului Chișinău și raionului Strășeni.

În urma investigațiilor efectuate de către ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii oficiului Buiucani, al Procuraturii municipiului Chișinău, s-a stabilit că suspecții cultivau marijuana într-un laborator improvizat la domiciliu, ulterior recoltau, mărunțeau, ambalau în pachete dozate și comercializau drogurile consumatorilor.

Persoanele reținute nu sunt angajate în câmpul muncii, anterior condamnați pentru păstrarea de droguri, huliganism și traversarea ilegală a frontierei de stat.

Suspecții au fost monitorizați aproximativ o lună, totodată, au fost efectuate achiziții de control și alte acțiuni care au demonstrat implicarea lor în comercializarea drogurilor.

Astfel, unul dintre ei a fost reținut la intrarea în orașul Chișinău, în timp ce transporta o cantitate de aproximativ 100 gr unui cumpărător, iar altul a fost reținut la domiciliul din Strășeni.

În urma perchezițiilor la domiciliu și automobil, au fost depistate aproximativ 600gr de marijuană hidroponică, ghiveciuri, semințe de canabis, obiecte destinate cultivării plantelor, cântar la scară mică, mai multe pliculețe de tip zip – lock în care erau ambalate dozele de drog pentru ulterioara comercializare. La fel, au fost ridicați bani proveniți din activitatea criminală desfășurată în sumă de 11 500 lei.

Valoarea totală a stupefiantelor sechestrate și scoase din circuitul ilicit este de aproximativ 50 000 lei, 2 gr de marijuană hidroponică fiind vândute la prețul de 150 lei.

Suspecții au fost arestați pe un termen de 30 de zile. Dacă vinovăția lor va fi demonstrată aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By