Dodon a respins candidaturile la funcțiile de miniștri propuse de coaliția de guvernare (DOC)

dodon

Președintele Ior Dodon a repsins astăzi candidaturile la funcțiile de miniștri propuse de Guvern. Potrivit lui Dodon, cu referire la jurisprudența Curții Constituționale și din prevederile Legii cu privire la Guvern, remanierea guvernamentală propusă trebuie să fie efectuată de către Parlament.

”Cu referire nemijlocit la candidaturile prezentate de către Prim-ministru menționez că noua listă a candidaților la fotoliile ministeriale nu poate fi acceptată din mai multe considerente.

Majoritatea candidaților propuși au demonstrat inconsecvență, lipsă de profesionalism și oportunism regretabil în funcțiile și activitățile desfășurate anterior.

Mai mulți candidați au probleme de integritate și mai grav unii dintre aceștia au fost personal implicați în frauda bancară participînd la luarea deciziilor care au dus la devalizarea sistemului bancar din Republica Moldova.

În contextul dat, candidaturile înaintate de Guvern nu corespund criteriilor specificate. Cu atît mai mult cu cît asupra acestora planează un șir de dubii, reflectate în mai multe investigații jurnalistice și ale organelor de ocrotire a normelor de drept”, a scris Dodon pe Facebook.

1

2

Amintim că, marți, liderul PD, Vlad Plahotniuc a anunțat cine sunt cei șapte membri noi ai Guvernului.

Vicepremier pe integrare europeană – Iurie Leancă;
Vicepremier pentru reintegrare – Cristina Lesnic;
Ministru al Economiei şi Infrastructurii – Chiril Gaburici;
Ministru al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale – Svetlana Cebotari;
Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului – Liviu Volconovici;
Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene – Tudor Ulianovschi;
Ministru al Justiţiei – Alexandru Tănase.

You may also like

Comments are closed.

By